Költségvetés-kiigazításra került sor a Kolozs Megyei Tanács mai ülésén. 400 ezer lejt szavazott meg a Kolozs megyei önkormányzat a gasztroenterológiai és hepatológiai intézet számára védőfelszerélések beszerzésére a koronavírus-járvány elleni küzdelmet elősegítve.

A kolozsborsai pszichiátriai klinika egészségügyi személyzete részére, amely COVID-19 betegek ellátását is ellátja, anyagi támogatást hagytak jóvá. Októberi ülésén a megyei képviselő-testület a tüdőkórház dolgozói számára szavazott meg hasonló anyagi jutattást.

A megyei úthálózat karbantartására és korszerűsítésére további 4,5 millió lejt fordíthatnak idén, erről is döntés született.

A kórházak és az egészségügyben dolgozók támogatására irányuló forrásokat a járvány kitörése óta nyújtott erőn felüli munkájuk elismeréseként ítéljük oda, hiszen a megnövekedett feladatok a betegek szakszerű ellátásában és a munkaerőhiány miatt óriási megbízatás hárul rájuk. Az elmúlt évben csaknem 25 millió lejt szántunk az alárendenteltségünkbe tartozó és más kórházak finanszírozására.”nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.