Szászfenes község önkormányzata 42 ezer eurós pályázatot nyert, melynek keretében Magyarlónára 25-30 pár népviseletet készíttet a polgármesteri hivatal.

„Már tavaly elkezdtük ezt a projektet, és idén sikerül megnyerni a pályázatot, melynek köszönhetően Magyarlónára több fajta népviseletet is készíttetünk a kisebb és idősebb korosztálynak is. Fontosnak tartjuk a hagyományaink ápolását ezért is harcoltuk ki, hogy Magyarlóna is bekerüljön ebbe a pályázatba” – mondta el Albert Zoltán, Szászfenes község RMDSZ-es alpolgármester.

Az újonnan megválasztott alpolgármester hozzátette, reméli továbbra is sikerül a helyi magyar közösséget támogatni és olyan projekteket megvalósítani, amelyek az ő javukat szolgálják. „Terveink között szerepel egy magyar bölcsődei csoport beindítása Szászfenesen, hisz ez hiánypótló lenne a településeinken élők  számára. Olyan projekteket szeretnék támogatni, amelyek a mi közösségeinket is fejlesztik, ezért is gondolom azt, hogy a soron következő parlamenti választás meghatározó lesz számunkra. Nem elegendő a megyei és helyi önkormányzatban jelen lenni, hisz sok mindenről, ami minket is érinti, Bukarestben döntenek. Arra kérem ez úton is Szászfenes község magyar lakósait, hogy december 6-án döntsenek okosan, menjenek el szavazni és támogasság az RMDSZ jelöltjeit, hogy helyi szinten is több esélyünk legyen beruházásokat, projekteket megvalósítani” – mondta el az alpolgármester.