Ma, október 21-én délután iktatta jelölési dossziét a megyei szervezet, a december 6-án esedékes parlamenti választásokra. A képviselőjelölti listán Csoma Botond az első, Talpas Botond a második helyen szerepel, míg a szenátorjelölti listát László Attila vezeti.

„A következő négy évben is a titkosszolgálatokat felügyelő bizottságban szeretnék tevékenykedni, de emelett az emberi jogok kérdésével és kisebbségi jogokkal is szeretnék foglalkozni. Azért szeretnék dolgozni, hogy leépítsük azokat a sztereotípiákat, amelyek miatt nemzetbiztonsági kockázatnak tekintik a magyarokat Romániában; legyen, aki felvegye a harcot úgy a parlamentben, mint a román hírcsatornák stúdiójában a magyarokért” – nyilatkozta Csoma Botond.

Talpas Botond, az Igen, tessék! mozgalom vezetője, közösségszervező és vállalkozó tizenkét éve foglalkozik olyan közösségi ügyekkel, mint az Igen, tessék mozgalom, a többnyelvű helységnévtáblák vagy a www.szomszedok.ro projekttel. „Három konkrét témát azonosítottam be, amit felvállalnék mandátumom alatt: az anyanyelvhasználat kérdése, a nagyvárosok működésének újragondolása, valamint országosan összehangolt közszállítás megoldása” – mondta el a képviselőjelölt.

„A következő négy évben az a célom, hogy az egészségügyi rendszert minden eszközömmel fejlesszem. Sikerült megemelnünk az orvosok bérét olyan szintre, amely már versenyképes lehet a nyugati bérekkel szemben, ezt folytatni kell a következő periódusban is. Több fiatal orvos maradt itthon az elmúlt években, többek között azért, met sikerül a rezidensképzést bővíteni. A legfontosabb cél az, hogy a megfelelő képzés mellett megfelelő lehetőségeket nyújtsunk nekik” – számolt be László Attila.

Országszerte közel 153 ezer támogatói aláírást gyűjtött össze a szövetség, ebből majdnem 12 ezer a Kolozs megyei magyar lakosoktól származik. A képviselőjelöltek és szenátorjelöltek rangsoráról az Kolozs Megyei Képviselők Tanácsa döntött október 3-án, ahol Csoma Botond és Talpas Botond, valamint László Attila méretkeztek meg.

 Képviselőjelöltek:

Csoma Botond

Talpas Botond

Oláh Emese

Kovrig Annamária-Magdolna

Buzás-Fekete Mária

Zeng János

Rácz Béla-Gergely

Csorba István

Lőrinczi Zoltán-László

Balla Ferenc

Kerekes Emőke-Ibolya

Fugel Edina

Bodis László

Szenátorjelöltek:

László Attila

Vákár István

Csép Leylla

Póka András-György

Rotár Izabella-Krisztina

Nagy Anna Mária