Kisbuszt kap a Dési Civil Műhely az iskolások és óvodások szállítására

Az RMDSZ közbenjárásával a magyar kormány jóvoltából kap kisbusz a Dési Civil Műhely, amellyel a környező településekről a magyar iskolás és óvodás gyerekeket szállítják majd a városba.

„Október elején kapjuk majd meg a járművet, melyet majd az RMDSZ az egyesületnek adományoz, amellyel a környező településekről a magyar gyerekek szállítjuk a dési iskolába és óvodákban. Minden magyar gyereknek lehetősége kell legyen, hogy saját anyanyelvén tanuljon. Mi ezért dolgoztunk az elmúlt négy évben, és a következőkben is priorításunknak tekintjük a magyar oktatás támogatását. Így ez úton is arra kérem a dési magyar közösséget, hogy támogassanak szavazatukkal vasárnap, hogy a Désen és a környéken is lehetősége legyen a magyar gyerekeknek anyanyelvükön tanulni” – nyilatkozta Kovrig Annamária, az RMDSZ dési szervezetének elnöke, helyi tanácsosjelölt.

Jelenleg a gyerekek utaztatására két kisbusz áll a szervezet rendelkezésére, így próbálják elérni azt, hogy a környező települések gyerekei magyarul tanulhassanak Désen.