Lezárult az Én és a koronavírus pályázat, melyet az RMDSZ aranyosgyéresi szervezet, közösen az Active Life Egyesülettel hirdetett a gyerekek számára. A versenyre közel 70 alkotás érkezett, melyek közül a szervezők kiválasztották a legkreatívabbat.

„A célunk az volt, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét is arra, hogy mennyire fontos az, hogy ebben az időszakban betartsunk minden előírást. Számukra és szüleik számára is különösen nehéz volt a kijárási tilalom alatt, hisz amellett, hogy a lakhelyüket nem hagyhatták el, az iskolák és óvodák is bezártak, így a megszokott közösségi életüket gyökerestől felforgatta a járvány. Ezért gondoltuk azt, hogy a versennyel felhívjuk a figyelmüket arra, hogy ezek az intézkedések miattuk is fontosak és ők is éppúgy be kell tartsák, mint a szüleik, nagyszüleik” – mondta el Nagy Annamária, az RMDSZ aranyosgyéresi szervezetének elnöke.

A versenyt áprilisban hirdették meg, a 0-8-ik osztályosok számára. A versenyre közel 70 gyerektől érkezett be pályamű az ország minden tájáról, valamint Szlovákiából és Magyarországról is jelentkeztek gyerekek. A legkreatívabb alkotásokat az Active Life oldalán találják az érdeklődők.