Emléktáblát avattak Tordatúrban

Szentmise keretében avattak emléktáblát Ft. Kádár István tiszteletére, tegnap, november 18-án, tordatúri a római katolikus templomban.

„Nagyon sok mindent köszönhetünk a plébános úrnak, ugyanis a 15 év szolgálat alatt felújításra került a templom, a plébánia, ami vendégházként működik, illetve közösségi termet is épített. Neki köszönhetjük, hogy Tordatúrban egy erős magyar közösség él, amelyet mindenképp erősíteni fogunk a jövőben, hisz nem hagyhatjuk, hogy munkája kárba vesszen” – nyilatkozta Kolozsvári Ilona, Tordatúr RMDSZ-es alpolgármestere.

Az alpolgármester elmondta, a helyi és a megyei önkormányzat is segítette az egyházat, de  a munka oroszlánrészét a plébános végezte, amely meghozta gyümölcsét, ugyanis neki köszönhetően összekovácsolódott a helyi magyar közösség, illetve egy olyan teret hozott létre, ahol ma is összegyűlhetnek a falu fiataljai és együtt tölthetik az idejüket.

„A vendégház felújításának köszönhetően nagyon sok itthoni és külföldi csoport megfordul a faluban, amely által a település turizmusa is fejlődik, ugyanis innen a Túri- és a Tordai-hasadékhoz is könnyedén ellátogathatnak az ide érkezők” – tette hozzá Kolozsvári Ilona.