Sport és kulturális utalványokat kapnak a III. és IX. osztályos évfolyamok Kolozsváron, az erről szóló részletes szabályzatot fogadták el az áprilisi tanácsülésen.

A 2024/2025-ös tanévtől kezdődően minden III. osztályos kolozsvári évfolyam sport utalványokat, míg a IX. osztályos kolozsvári évfolyam kulturális utalványokat kap. A kulturális utalványok értéke 600 lej, míg a sportutalványok 500 lej értékűek.

Ami a sport utalványokat illeti, ezeket különböző sportklubok beiratkozása esetén lehet felhasználni. A támogatást a szülők, hivatalos képviselők kérhetik az iskolától. Az összeget egyszer kapják meg és a teljes tanévben, vakációk alatt is felhasználható.

A kulturális utalványok esetében az elfogadott szabályzat szerint bármilyen kulturális jellegű eseményt, koncertet, múzeumi belépőt, könyveket, kulturális tematikájú kirándulásokat lehet belőle fedezni. A támogatást a szülők, hivatalos képviselők kérhetik az iskola vezetőségétől. Az összeget egyszer kapják meg és a teljes tanévben, vakációk alatt felhasználható.

Részletek és szabályzatok: https://files.primariaclujnapoca.ro/2024/04/08/68.pdf

https://files.primariaclujnapoca.ro/2024/04/08/69.pdf