A jövedelemadóból származó pénzösszegek leosztásáról döntött a Kolozs Megyei Tanács képviselő-testülete mai rendes ülésén a közigazgatási egységek számára. A megítélt összegeket a helyi önkormányzatok költségvetésük kiegyenlítésére, infrastrukturális beruházásokra és működési költségekre fordíthatják.

Az elfogadott határozat értelmében Bánffyhunyad, Dés, Szamosújvár, Torda és Aranyosgyéres 445 ezer lejben részesült, Kisbács 360 ezer lejt, Kalotaszentkirály 305 ezer lejt, Bálványosváralja, Buza, Tordaszentlászló, Magyarszovát, Körösfő, Tordaszentmihály és Várfalva 300 ezer lejt, Szék 295 ezer lejt kapott. Továbbá Szászfenesnek, Erdőfeleknek, Egeresnek, Magyargorbónak, Tordatúrnak, Bonchidának, Magyarkapusnak, Ördöngösfüzesnek, Gyalunak, Kolozsnak 367 ezer lejt utaltak ki.  

„A települések vezetőivel konzultálva hagytuk jóvá a kiutalandó pénzösszegeket, hiszen ők ismerik a legjobban a fejlesztési prioritásokat. Bálványosváralján utak korszerűsítésére és javítására, Kalotaszentkirályon kerékpárút kiépítésére, Körösfőn ugyancsak bicikliút kialakítására, a gázszolgáltatás bevezetésére és az iskola felújítására vonatkozó tervek kidolgozására fordítják az összegeket. Bánffyhunyad esetében a Vlădeasa Szaklíceum modernizálása, térfigyelő kamerák felszerelése, utcák asztfaltozása szerepel a finanszírozott fejlesztések között. A buzai önkormányzat több folyamatban levő beruházás önrészének biztosítására, az óvoda felújítására és aszfaltozási munkálatokra fogja felhasználni az összegeket. A megyei önkormányzat által leosztott összegek többnyire a nagyobb horderejű beruházások esetében fedezi a szükséges önrészt, emiatt kulcsfontosságúak a helyi önkormányzatok költségvetése szempontjából, annak ellenére, hogy az összegek nem hatalmasak” ‒ nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.