III. Kolozs megyei szüreti bál / Fotók / Multimédia

vissza

Idén megszervezésre került a III. Kolozs megyei Szüreti bál. Több év kihagyás után 2013-ban újra gondolt koncepcióban próbálták tovább vinni a hagyományt. Idén is nagyon színes programmal várták a résztvevőket. A hagyományos hangulat megteremtése érdekében Kolozs megyei tánccsoportok léptek fel különleges koreográfiákka. A Kisbácsi Hagyományörző Néptánccsoport rendkívüli koreográfiával készült. A 25 éves múlttal rendelkelzeő tánccsport összegyűjtöttete a régi táncosait és a jelenlegi táncosokkal közösen szüreti tánccal nyitották meg a Szüreti bált.

Kisbácsiakat követően köszöntötte a közönséget Csoma Boton a Kolozs megyei RMDSZ elnöke, Horváth Anna Kolozsvár alpolgármestere, Vákár István a Kolozs megyi Tanács alelnöke, illetve Antal Géza a Kolozs megyei Szüreti bál főszervezője. A köszöntők után a körösfői Riszegvirág Hagyományörző Néptánccsoport került a nézők figyelmének a közeppontjába. Ők kalotaszegi és roman táncokat mutattak be.

A Bojtorján együttes előtt az Operett Group Projeck ismert operett dalokkal tette még színesebbé az előadások sorozatát. A Kolozsvári Magyar Állami Opera színművészeit követte a Bojtorján együttes, akik előadása alatt tombolt a közönség. A fergeteges koncert után Deák Albi és csapata tovább fokozta a hangulatot és hajnalaig tartotts a bál.

2015 Október, 17

Események