Vakok és gyengén látók közlekedését segítené az önkormányzat az új jelzőlámpákkal

A városi forgalom biztonságának fokozása érdekében 20 útkereszteződésben szereltet villanyrendőrt az önkormányzat. Minden jelzőlámpa hangjelzéssel is el lesz látva, így a vakok és gyengén látók is biztonságosabban közlekedhetnek.

A jelzőlámpák a Kert (L. Pasteur) és a Holdvilág (Gh. Marinescu) utca kereszteződésénél, a Borháncsi (Liviu Rebreanu) és a Kemény Zsigmond (Take Ionescu) utca találkozásánál, az Álmos (Alexandru Vlahuța) utcában az Onisifor Ghibu Elméleti Líceum környékén, a Munka (Muncii) sugárúton három helyszínen (Eckerle gyár, a Transilvania Bank és az Aurel Vlaicu Líceum környékén), a Nyárfasor (Plopilor) és a Diófa (Șesului) utcák kereszteződésében, a Nagy Lajos király út (Corneliu Coposu) több helyszínén: a Katalin (Strungarilor), a Bokor (Soarelui) és a Kürt (Tandafirilor) utcáknál, illetve a 20. számnál, a Téglás (Fabricii) és a János Zsigmond (Bobâlnei) utcák kereszteződésében, a Budai Nagy Antal (Calea Dorobanților) utcában a Mărăști parkolóház, a Haladás (Progresului) és a Kereszt (Pitești) utca bejáratánál lesznek kihelyezve. A Mikó (Clinicilor) utcában a Sürgősségi Kórház környékén két helyszínen lesznek felszerelve a jelzőlámpák. Továbbá a Boldog (Fericirii) utca és a vasútállomás melletti híd sarkánál, a Szamosfalvi út (Traian Vuia) és a Kálvin utca (Căpitan Grigore Ignat) kereszteződésében is lesz villanyrendőr. A beruházás összértéke 3,1 millió lej.

„A legzsúfoltabb és legforgalmasabb utak kereszteződésébe kerülnek ki a jelzőlámpák, ami az önkormányzatnak egy régi adóssága. Ezentúl már nem szerelünk fel olyan jelzőlámpákat, amelyek nem tesznek eleget a látási fogyatékkal élők közlekedését illető elvárásoknak” - mondta el Oláh Emese RMDSZ-es alpolgármester.