Tegnaptól lehet jelentkezni az Anyó nyári óvódába

Az RMDSZ Kolozs megyei Nőszervezete idén is útjára indítja a Nyári óvoda programot, amelyre tegnaptól lehet jelentkezni a Facebook oldalon megadott linken, jelentette be Fekete Emőke elnök a tegnapi sajtótájékoztatón. Idén a nyári szünet ideje alatt július 2. – augusztus 24-ike között kilenc helyszínen lesz megszervezve a gyerekfoglalkozás, összesen 22 óvónő és két önkéntes óvónő kapcsolódott be a programba.

A kezdeményezők elmondták csoportonként 20 gyereket fogadnak be, a bejutás pedig jelentkezési sorrendben történik majd. Elsődlegesen a még óvodás gyerek jelentkezését várják, viszont ha a csoportok nem telnek meg óvodásnál kisebb vagy előkészítő osztályos gyerekeket is fogadnak a foglalkozásokra.

„Az idén új névvel indulunk, hiszen Anyó a nyári óvoda címmel hirdettük meg a programot. Változás az is, hogy 30 százalékkal sikerült megnövelni a kapacitását a nyári óvodának. A dolgozó szülők segítségére szeretnénk lenni, a nyári gyerekfelügyelettel járó anyagi terhet is enyhíteni szeretnénk.” – mondta el RMDSZ Kolozs megyei Nőszervezetének elnöke, a program főszervezője.

Muszka Pál Anna Éva a Hófehérke óvoda óvónője a program szakmai részét ismertette: Heti témákban gondolkodunk. Minden héten más-más témákat járunk körbe, lesz mese, zene, játék és barkácsolás és persze a román nyelv tanulását is becsempésszük a mindennapi tevékenységbe. Amellett, hogy a tanulás is fontos lesz, mégsem felejtjük el, hogy szünidő van, így a játékra fektetjük a hangsúlyt. Természetesen nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy a gyerekek minél többet a szabadtéren legyenek.

A tavalyi éveben indult rendhagyó kezdeményezés nagy érdeklődésnek örvendett. 17 óvodai pedagógus közreműködésével 7 helyszínen, 19 csoportban biztosítottunk napközi foglalkozást óvodás korú gyermekeknek, július 3-a és augusztus 11-e között. A programban közel 400 gyermek vett részt. A programot az Argumentum Nostrum és az RMDSZ Kolozs megyei Nőszervezetével együttműködve szervezzük a Bethlen Gábor Alap, a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal, valamint a Kolozs megyei tanács támogatásával.

A nyári óvoda programra a https://goo.gl/forms/RcCMVnhol5yAcB9C2 link-en lehet jelentkezni.