Több mint 650 tanácsosjelöltje és 14 polgármesterjelöltje van az RMDSZ-nek Kolozs megyében

Több 650 tanácsosjelöltje és 14 polgármesterjelöltje van a Kolozs megyei RMDSZ-nek Kolozs megyében a június 5-i helyhatósági választásokon.

Tegnap, április 26-án volt az utolsó nap, amikor iktathatták a tanácsosi illetve a polgármesteri jelöltségeket. Kolozs megye 45 településén indít az RMDSZ helyi tanácsosi listát, illetve Kolozs megyei Tanácsosi listát amelyeken összesen több mint 650 tanácsosjelölt szerepel. A megyében 14 településen lesz polgármesterjelöltje az RMDSZ-nek. A Kolozs megyei szervezet a következő településeken pályázza meg a polgármesteri címet: Kolozsvár, Bálványosváralja, Búza, Kalotaszentkirály, Körösfő, Magyarkályán, Magyarkapus, Magyarszovát, Mikeháza, Ördöngösfüzes, Szászfenes, Tordaszentlászló, Tordaszentmihály, Várfalva.

„A 2016-os helyhatósági választásokra a Kolozs megyei RMDSZ egyik legfontosabb célkitűzése, hogy minden magyarlakta településen legalább egy tanácsost bejuttatni az önkormányzatba, hisz magyar ember érdekeit csak magyar tudja kellőképpen képviselni.”- nyilatkozta Csoma Botond, a Kolozs megyei RMDSZ elnöke.