Több megyei út feljavítását is elkezdték Kolozs megyében

Az elmúlt időszakban több helyszínen is elkezdték a megyei utak aszfaltozását. Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnök elmondta, jelenleg 5 községet érintenek a munkálatok, de még több út rehabilitációjára kerül majd sor a közel jövőben.

Magyargorbó és Egeres között a 108C jelzésű megyei út 2,7 kilométeres szakaszára kerül új aszfaltréteg. Ahogyan azt korábban már bejelentették, Györgyfalván is elindultak a munkálatok, így hamarosan ott is új burkolat kerül a településre vezető megyei útra. A Tordaszentlászló községhez tartozó Léta települést Péterházával összekütő megyei úton valamint Magyaroszovát községben is folyamatosan dolgoznak a munkagépek, Vákár beszámolója szerint.

A Kolozs Megyei Tanács alelnöke elmondta, az elkövetkezendő időszakban nagy hangsúlyt fektetnek a megye különböző utainak felújítására. „A sort más települések is követik. Megpróbálunk minél több utat felújítani, annak érdekében, hogy könnyebb és egyszerűbb legyen eljutni egyik pontból a másikba. Minőségi utakat szeretnénk, ezért is látogatok el időről időre egy-egy településre, ahol munkálatok folynak” – nyilatkozta Vákár István.