Negyedik alkalommal szervezik meg az Erdélyi Amatőr Színjátszó Fesztivált Magyarfenesen

Ma kezdődik az Erdélyi Amatőr Színjátszó Fesztivál, amelyet a Magyarfenesi Stúdiószínpad szervez. Az esemény alkalmával 6 társulat produkcióját nézhetik meg az érdeklődők szeptember 13-15-e között.

„Idén már negyedik alkalommal sikerült megszervezni a fesztivált, melynek célja az amatőr színjátszó társulatok népszerűsítése. A magyarfenesi társulat 2010-ben alakult, majd 2012-ben indítottuk el az egyesületet, amely segítségével sikerült megszervezni ezt az eseményt. Idén hat erdélyi amatőr színjátszó társulat vesz részt a rendezvényen Maros, Szilágy és Kolozs megyében” – mondta el László Béla, a társulat vezetője.

Az eseményt a Magyar Kormány, a Bethlen Gábor Alap ZRT, valamint a tordaszentlászlói polgármesteri hivatal támogatásával szervezik meg.

„Nagyon örülünk, hogy a fiatalok is szerveznek eseményeket a közösségünk számára. A községben két amatőr színjátszó társulattal is büszkélkedhetünk, eggyel Magyarfenesen és eggyel Tordaszentlászlón. Ezek az események segítik azt, hogy a fiatalok olyan erős közösséggé váljanak, hogy a jövőben az idősebb generációt pótolva további tevékenységeket is összehozzanak” – mondta el Asztalos István, magyarfenesi RMDSZ elnök, Tordaszentlászló község alpolgáemestere.

A programról bővebben ITT olvashatnak az érdeklődők.