Mezőkeszü: Az utak állapotának javítása prioritás számunkra

Mócs községben is azért dolgoznak, hogy a helyi magyar közösségnek jobb életkörülményeket teremtsenek. „A helyi tanácsban az a feladatunk, hogy a magyar érdekeket képviseljük, legyen szó beruházási, szociális vagy oktatási kérdésről” – mondta Horváth Csaba, Mócs község tanácsosa.

Horváth Csaba, helyi tanácsos elmondta, jelenleg prioritásként kezelik Mezőkeszü település mellékutjainak lekövezését. „Halaszthatatlan volt ez a munkálat, hisz a falu mellékutcái nagyon rossz állapotban voltak. A munkálatokat a helyi önkormányzat rendelte meg, az RMDSZ tanácsosainak közbenjárására.”- nyilatkozta a helyi tanácsos.

A településen más nagyobb kaliberű beruházásokat is terveznek. A Horváth Csabától megtudtuk,hogy Európai Uniós pályázatból szeretnék felújítani a református templomot, illetve a Kolozs megyei és a mócsi tanácsosok közbenjárásának köszönhetően a járdákat is befejezik a településen. „Mivel B kategóriás emlékműről van szó nagyobb anyagi forrást igényel, amelyet a helyi önkormányzat nem tud finanszírozni. A dokumentáció lassan elkészül, reméljük, megkapjuk a támogatást”- ismertette a tanácsos.