Megkezdődtek a munkálatok a bonchidai óvodánál

Az ígéreteknek eleget téve, a bonchidai önkormányzat elkezdte a hosszabbított programmal működő óvoda épületének építési munkálatait. Az RMDSZ-es alpolgármester elmondása szerint még idén meg lesz az épület, jövőre pedig be is rendezik, így a 2020-2021-es tanévet a gyerekek már az új óvodában kezdhetik.

Az beruházás megközelítőleg 2,5 millió lejbe kerül majd, amiből több mint 1,4 millió lejt az önkormányzat saját költségvetéséből finanszíroz. Az összeg többi részét a kormány Országos Helyi Fejlesztési Programjából (PNDL) biztosítják. A hosszabbított programmal működő óvodában egyaránt lesz majd román és magyar tagozat is.

„A tavaly év végi kormánytámogatásnak köszönhetően magabiztosan kezdtük el az építkezést. Az intézmény kapui nyitva állnak majd, úgy a magyar, mint a román anyanyelvű gyerekek számára, és segítséget nyújtanak a délutánig dolgozó szülőknek is. Az épület korszerű eszközökkel lesz felszerelve, színvonalas körülményeket biztosítva az óvónők és a gyerekek számára” – nyilatkozta Grúz István, Bonchida község RMDSZ-es alpolgármestere.