Megújul a Fehérvölgy-Azuga sétány környéke és parkolóház is épül

Nemsokára új parkolóházak épülnek Kolozsvár több negyedében. Megújul, és egy hatszintes parkolóházzal gazdagodik a Fehérvölgy/Albac utca illetve az Azuga sétány környéke. A Görgényi/Gheorghe Dima 39B szám alatti parkolóház, továbbá az Edgar Quinet utca 1-3 szám alatti magánparkolóház felépítéséhez szükséges övezeti városrendezési tervet is elfogadta keddi ülésén a tanácsosi testület.

„Az önkormányzat arra törekszik, hogy mielőbb minél több parkolóház épüljön a város negyedeibe, hiszen így mentesíthetjük a közterületeket a parkoló autóktól, a felszabadított területen zöldövezetet alakíthatunk ki, ebből pedig mindenki nyer. Az ott lakók kényelmesen parkolhatnak, a parkosítás pedig élhetőbbé teszi a várost” - mondta a beruházások kapcsán Oláh Emese alpolgármester.

A Fehérvölgy utca és Azuga sétány környékén épülő parkolóház két földalatti szintet, egy alagsori szintet, földszintet, emeletet, illetve egy bejárható teraszt foglal majd magába. A terület rehabilitálása során az utakat, sétányokat felújítják, és akadálymentesítik, kiterjesztik a zöldövezeteket, játszóteret és szabadidős övezetet alakítanak ki. A Görgényi utcában épülő parkolóház két földalatti szintet, földszintet és két emeletet foglal majd magába, az Edgar Quinet utcában épülő parkolóház két földalatti szintből, földszintből és emeletből áll majd.