Ma kezdődik az aranyosgyéresi Népfőiskola

29-ik alkalommal szerveznek népfőiskolát Aranyosgyéresen. Az esemény megszervezéséről az RMDSZ aranyosgyéresi szervezete gondoskodik. Az öt napos esemény különböző tematikák köré épül. Az érdeklődők a tudomány és a kultúra területeiről érkező előadók segítségével művelődhetnek a február 5-9-e között szervezett előadás-sorozat keretében.

„Ezt az eseményt minden évben megszervezzük a helyi közösség számára, így idén se maradhatott el. Ugyanakkor az elnökké választásomkor is elmondtam, hogy fenntartható párbeszéd kialakítására törekszem a helyi magyar közösséggel, és úgy gondolom az ilyen alkalmak remek lehetőséget biztosítanak a kapcsolatok kialakítására” – tudtuk meg Nagy Annamáriától, az RMDSZ aranyosgyéresi szervezetének elnökétől.

Az eseményt a helyi Magyar házban szervezik és minden előadásra 17 órától kerül sor. Az első előadó Bálint Huba, aki A lélek szerkezete címmel tart előadást. Kedden A szupertechnológiák hatása az emberekre es ezek kezelése a családban előadás lesz terítéken dr. Egyed Péter előadásában. Szerdára dr. Zsigmond Győző készül előadással, melynek címe Sajátosságok, érdekességek a magyar névadás történetében. Csütörtökön délután Szőcs Endre a makrókörnyezetről beszél majd a résztvevőknek, illetve pénteken politikai esttel zárul az idei Népfőiskola.