Méltóságteljes, incidensektől mentes ünneplésre készül a kolozsvári magyar közösség – minél nagyobb számban vegyünk részt az idei megemlékezéseken

A március 15-i rendezvénysorozatot előkészítő utolsó egyeztetésre került sor kedden a Csendőr-főkapitányság kolozsvári székhelyén a főszervező – RMDSZ Kolozsvári Szervezete és a rendfenntartó szervek vezetői között. Az elmúlt években történt kellemetlen incidensek megelőzésére sikerült minden vitatott kérdést tisztázni a találkozón, konszenzusos álláspontot kialakítani a vonatkozó törvényes előírások értelmezésében.

A rendfenntartó szervek vezetői a szervezőket biztosították arról: semmilyen retorzió nem éri idén az Erdély-zászlóval felvonuló résztvevőket a rendfenntartó erők részéről. „Mindannyiunk közös érdeke, hogy Kolozsváron méltó, európai módon ünnepeljük együtt a szabadság ünnepét, hogy bármiféle összetűzés nélkül folyjanak ennek a napnak az eseményei. Ennek jegyében arra buzdítunk minden kolozsvári szabadságszerető magyar embert, hogy minél nagyobb számban vegyünk részt az idei megemlékezéseken” – fogalmazott a megbeszélést követően Horváth Anna, az RMDSZ Kolozsvári Szervezetének elnöke.