Lejárt a közbeszerzés a válaszúti Bánffy-kastély felújítási munkálatainak megtervezésére

A Kolozs Megyei Tanács közzétette azt a két ajánlatot, amelyet a válaszúti Bánffy-kastély felújításának megtervezésére tettek le, mely munkálatokat a megyei önkormányzat Európai Uniós forrásokból fedez. A következő időszakban elemzik és kiértékelik a két ajánlatot.

A kiértékelés során első sorban az ár-minőség arányát veszik figyelembe, különös hangsúlyt fektetve a tervek összegére, a szerződésben megjelölt tervezett feladatok életbeültetésére, humán erőforrás és tevékenységi tervre és nem utolsó sorban az előzetes tapasztalatra.

„A kastély felújítását prioritásként kezeljük, kulturális központtá alakítjuk át, várhatóan négy év múlva nyílik meg a nagyközönség előtt.  Bízom benne, hogy a rekonstrukció nyomán egy olyan egyedi turisztikai attrakció jön létre, amely a régió kulturális turizmusának centrumává és szimbólumává válhat. A megújult kastély épülete olyan színvonalas rendezvények számára fog helyszínt biztosítani, mely erdélyi vonzerőt jelent mind a történelmi örökségek, mind a kulturális rendezvények érdeklődői számára. A beruházás értéke majdnem 20 millió lej, ebből a megyei önkormányzatnak 2 százalékos önrészt kellett biztosítania” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke.