Kibővíti az önkormányzat a magyar tagozattal is rendelkező Nicolae Titulescu Általános Iskola épületeit

Egy újabb emelettel bővül a Györgyfalvi negyedi, magyar tagozattal is rendelkező Nicolae Titulescu Általános Iskola. Az iskola jelenleg egy kétemeletes és két földszintes épülettesttel rendelkezik, amelyeket az építkezés első fázisában megerősítenek.

„Kolozsváron egyre növekszik a gyereklétszám, az iskolákban egyre több  diáknak kell helyet biztosítani. A Nicolae Titulescu Általános Iskola esetében a  délelőtti és délutáni oktatás bevezetését kell elkerülni, ezért volt szükség az  iskola bővítésére. Nem véletlen, hogy az iskolabővítés a 2017-es Részvételi  Költségvetés egyik nyertes projektje, hiszen a szülők, pedagógusok, diákok  mind összefogtak és kampányoltak a projekt mellett. Noha a Részvételi  Költségvetés nyertes projektjeire az önkormányzat legtöbb 150 ezer eurót  különít el, ez esetben kivételt tett, hiszen kötelessége olyan feltételeket  teremteni, amelyek mentén nem sérül a gyerekek oktatáshoz való joga” –  jelentette ki Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere.    

A bővítés során 12 új osztálytermet, egy tornatermet és egy multifunkcionális  termet hoznak létre. A projekt összköltsége 31 millió lej, ebből az építési és  összeszerelés költség 26 millió lejt tesz ki. Az önkormányzat a projekt  megvalósítását saját forrásokból finanszírozza.