Közel 16,5 millió lejt osztottak le a településeknek a Kolozs Megyei Tanács rendkívüli ülésén

Ezúttal azt a 16,5 millió lejt osztotta el a Kolozs megyei önkormányzat a települések között, amelyet a jövedelemadóból utalt vissza nemrég a kormány a megyének.

A határozattervezet értelmében a megye öt városának a következő összegeket hagyták jóvá: Bánffyhunyadnak 299, Szamosújvárnak, Désnek és Tordának 293, illetve Aranyosgyéresnek 233,5 ezer lejt.

A községeknek megszavazott pénzösszegeket illetően Bálványosváralja, Kalotaszentkirály, Körösfő, Tordaszentlászló, Tordaszentmihály, Várfalva 275 ezer lejből  gazdálkodhat, Magyarszovát 270 ezer lejt, Szék és Búza 265 ezer lejt kapott, míg Egeres, Bonchida, Harasztos, Magyarkapus, Magyargorbó, Ördöngösfüzes és Tordatúr 274 ezret, Szászfenes, Magyarpalatka, Kiskalota és Mócs 219 ezer lejt, Gyalu 201,5 ezer lejt, Aranyosegerbegy 171,5 ezret, Mikeháza 153,9 ezer lejt, Kisbács, Magyarkályán, Erdőfelek, Magyargyerőmonostor 146,5 ezret, valamint Kolozs 115 ezer lejt költhet még el.  

„A községek igényei, tartozásaik törlesztésére, valamint folyamatban lévő infrastrukturális beruházásaikhoz szükséges pénzügyi források alapján osztottuk el a pénzt. Számos településen a kiutalt összegeket utak és járdák javítására, csatornahálózat bővítésére, orvosi rendelő, illetve kultúrotthon felújítására, kápolna építésre fordítják” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke