Idén is kapnak buszbérlet-támogatást az önkormányzattól az iskolások

2018-ban is támogatja a kolozsvári önkormányzat a 0-XII (esetenként XIII.) osztályos diákoknak a kolozsvári közszállítási eszközökkel való utazási költségeit. A támogatásra a diákok függetlenül attól jogosultak, hogy magán- avagy állami iskolában tanulnak. Két ingyenes bérletet kaphatnak azok a diákok, akik az iskolától távol laknak, és így indokolt az utaztatásuk. Ugyancsak két vonalra kapnak ingyenes bérletet azok a diákok, akik valamilyen iskolán kívüli tevékenységet is végeznek, például művészeti csoportok vagy sportklubok tagjai.

Azok a diákok, akik az iskolához közel laknak, igény szerint egy vagy két vonalra kaphatnak 50%-ban ártámogatott bérlet. A levont magaviseletű vagy évismétlő diákok nem jogosultak az ingyenes bérletre, ők csak az ártámogatásban részesülhetnek. Az ingyenes bérleteket a Kolozsvári Közszállítási Vállalat bocsátja ki az iskolák által beszolgáltatott kéréscsomagok alapján.

A kéréscsomagnak tartalmaznia kell a szülő, esetleg a gyám által írt kérvényt is, amelyből kiderül, hogy melyik vonalra vagy vonalakra szól a bérletigénylés. Az 50%-os ártámogatásban részesülőknek a bérletkibocsátó egységekhez kell fordulniuk, a bérlet kiváltásához csak az ellenőrzőt kell felmutatni.