Idén is ingyen utazhatnak a hallgatók és a hátrányos helyzetű gyerekek

Pénteki ülésén 65 ezer lejt különített el Kolozsvár önkormányzata a Pataréten, a Szopor kolóniában és a Szénafüvek közelében élő, hátrányos helyzetű gyerekek iskolába való szállítási költségeinek fedezésére. A pénz a januári és februári szállítási költségek kifizetésére elegendő. A pataréti gyerekek szállítására 34 ezer, a Szénafüvek környékén élő gyerekek szállítására 25 ezer, a Szopor kolónián élő gyerekek utaztatására pedig 6 ezer lejt különít el az önkormányzat.

A városi tanács a diákigazolvánnyal rendelkező egyetemi hallgatók, magiszteri képzésben résztvevők és doktoranduszok ingyenes tömegszállítás-használatára is kiutalta a január-februári periódusra szóló támogatást, összesen 2.3 millió lejt. A támogatást a StudCard, ISIC Card, Euro<26 Student, OMNIPASS, A Card/A Kártya és a City Card Student kártyákat birtokló diákok vehetik igénybe.

Az önkormányzat a város költségvetésének elfogadását követően különíti el a teljes évre szóló támogatást mind a hátrányos helyzetű gyerekek, mind pedig a diákok ingyenes utaztatása esetében.