Holnap indul a tordai magyarság legsikeresebb rendezvénye

Május 10-én kezdődnek az idei Tordai Magyar Napok, melyre a szervezők ismét változatos és érdekes programpontokkal készültek. Az eseményt háromnaposra tervezték, ahol a gyermekfoglalkozásoktól, a gasztroprogramokon és koncerten át, kulturális műsorok közül vállogathatnak az érdeklődők.

„Az előző évek tapasztalatait és visszajelzéseit figyelembe véve kezdtük el szervezni az idei magyar napokat. Fontos számunkra a magyar közösség támogatása nem csak a rendezvényeink által, de a döntéshozatalban való képviselet által is, a magyarügyért csak közös összefogással tudunk fellépni úgy Brüsszelben, mint itthon, a helyi, megyei önkormányzatokban vagy akár a parlamentben” – mondta el Csép Leylla, az RMDSZ tordai szervezetének elnöke, helyi tanácsos.

A programok filmvetítéssel kezdődnek, május 10-én 19 órától a Jósika Miklós Elméleti Líceumban, szombaton egész napos programmal várják az érdeklődőket 11 órától az Újtordai Gyülekezeti Háznál, majd vasárnap az Aurel Manea színházban gálaműsorral fejeződik be az idei Tordai Magyar Napok programja.