Három napos ünnepre készül a tordai magyar közösség

Idén 15-ik alkalommal szervezik meg a Tordai Magyar Napokat, amelynek idén is főszervezője az RMDSZ Tordai Szervezete. A program kínálatból nem hiányoznak a sport, művészet, kulturális tevékenységek sem.

„Második alkalommal lesz három napos a Tordai Magyar Napok, olyan meghívottakat kerestünk és olyan program kialakítására törekedtünk, amelyek a tordai magyar közösség igényeinek megfelelnek. Az esemény pénteken kezdődik 19 órától az Aureliu Manea színházban és vasárnap 17 órától tartandó Gála műsorral zárjuk a 15-ik Tordai Magyar Napokat, ahova nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt” – mondta el Csép Leylla helyi tanácsos, az RMDSZ Tordai Szervezetének elnöke.

A tordai magyar közösség legnagyobb eseménye április 13-án kezdődik 19 órától az Aureliu Manea színházban, ahol Oláh Boglárka zongorista, Oláh Mátyás csellista és Bogdán Zsolt színművész közös előadása lesz megtekinthető, jegyeket az előadásra a színház jegypénztáránál lehet vásárolni, egy jegy ára 15 lejbe kerül. A szombati program sporteseménnyel kezdődik majd, a Jósika Miklós Elméleti Líceum tornatermében asztalitenisz vetélkedő lesz terítéken 10 órától, majd 15 órától KARAVÁN együttes koncertjével várják a magyar közösség tagjait. A programsorozat az Ótordai református templomban folytatódik 19 órától Marosan Csaba színművész Nagyírásos" – írók, költők vallomásai Kalotaszegről című műsorával és a Flautino együttes előadásával. Mint minden évben most is Gála műsor zárja a jeles eseményt vasárnap, április 15-én 17 órától az Aureliu Manea színházban.