Események sokaságából válogathatunk a hétvégén

A hétvégén több Kolozs megyei településen is falunapokat tartanak, amelyek mindegyikén színes programmal várják az érdeklődőket.

Holnap, azaz július 27-én 17 órától lovas-zenés díszfelvonulással kezdőik a Györgyfalvi Falunapok eseménysorozat és vasárnap ökumenikus istentisztelettel zárul 11 órától. Sok tevékenységen vehetnek részt a falunapokra látogatók, kulturális, gyerek és sportprogramok is lesznek, ugyanakkor nem maradhatnak el a koncertek sem, idén Roberto, illetve Holdviola koncert lesz terítéken.

Részletes program

 

Ugyancsak holnap veszi kezdetét a Kolozsi Magyar Napok is. „Az idén ötödik alkalommal szervezzük meg a falu egyik legnépszerűbb eseményét. A programból idén sem hiányozhat a hagyományos Anna bál, amelyre szombaton este kerül sor, illetve vasárnap a Titán együttes és Toth Reni koncert lesz a sósfürdő színpadán, a jeles eseményt lampioneregetéssel zárjuk majd” – ismertette a programot Debreczeni József kolozsi RMDSZ elnök, helyi tanácsos.

Részletes program

 

Tordaszentlászón traktoros felvonulással veszi kezdetét a falunap július 28-án 12 órától. Tamás Gebe András, a község polgármestere elmondta az idei programból sem hiányoznak a gyerek és kulturális műsorok sem, ugyanakkor főzőversenyen vehetnek részt az érdeklődők, amely 14 órától kezdődik. A koncertek sorát a Dupla Kávé zárja, majd a tűzijáték után reggelig tartó buliba várják nem csak a fiatalokat.

A hétvégi falunapok sorozatából Magyarkapus sem marad ki, ahova szombaton várják az érdeklődőket.