Elkezdődött a Startup Europe Summit 2019: "startup főváros" lett Kolozsvár

Március 21. és 22. között Kolozsvár az Európai Bizottság Startup Europe Summit 2019 konferencia házigazdájának szerepét tölti be. Románia Európai Tanács-elnökségének idején szervezett események közül ez a legnagyobb, amely Bukaresten kívül zajlik. A konferenciának Románia első alkalommal ad otthont, szervezői Kolozsvár Polgármesteri Hivatala illetve a Távközlési és Információs Társadalmi Minisztérium.

Ez alatt a két nap alatt Kolozsvár Európa Start-up fővárosává válik. A Digital Single Market témakörben megszervezett konferencia alatt Közép- és Kelet-Európa technológiai innovációval és fejlesztéssel foglalkozó szakemberei, vállalkozói találkozhatnak a terület nyugat-európai kulcsembereivel.

A csúcstalálkozó résztvevői egyenesen a vezető fejlesztőktől értesülhetnek az újdonságokról, illetve megtudhatják azt is, hogy milyen, start-upoknak szóló uniós források állnak rendelkezésükre. Ilyen támogatási alap például a Startup Europe, az Európai Tanács az Innovációért, a Digital Innovation Hubs vagy az EIT Digital. A konferencián arra is lesz alkalom, hogy a résztvevők pénzügyi intézmények, például a Világbank, az Európai Befektetési Alap, az Európai Befektetési Bank, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, valamint a Nemzetközi Pénzügyi Társaság képviselőivel találkozzanak. A résztvevők megtudhatják, hogy régiós szinten vagy Európa-szerte milyen segítséget kaphatnak a közigazgatási intézményektől, ha a technológiai innovációs területen szeretnének elhelyezkedni, ebbe kívánnak befektetni vagy a fejlesztésükhöz támogatót, társalapítót keresnek.

A csúcstalálkozó teljes programja itt:

https://ec.europa.eu/…/startup-europe-summit…/programme.cfm…

A felszólalók teljes listája:

https://ec.europa.eu/…/startup-europe-summit-2…/speakers.cfm

A konferencia keretében szervezett kisebb események programja:

https://ec.europa.eu/…/startup-europe-summit…/programme.cfm…