Elektronikai hulladékot gyűjtenek Magyarafenesen

Április 21-23. között elektronikai hulladékgyűjtési akciót szerveznek a magyarfenesi kultúrotthonban. A hulladékot mindhárom nap 16-19 óra között a művelődési ház udvarán található szemetesekbe helyezhetik a falu lakosai.

„Már harmadik alkalommal szervezünk ilyen jellegű gyűjtést, nem határoztuk meg, hogy milyen időközönként legyen ez megtartva, a lakosság igényeire hagyatkozunk, mindig akkor szervezzük, amikor többen jelzik felénk, hogy szükség lenne erre. Az összegyűlt elektronikai gépeket egy kolozsvári cég szállítja majd el.” – nyilatkozta Asztalos István, Tordaszentlászló község RMDSZ-es alpolgármestere.

Az alpolgármester elmondta a község bármely településén megszervezik a gyűjtést, amennyiben a helyiek igényt tartanak erre. Terveik szerint jövő héten a községközpontban, Tordaszentlászlón lesz hasonló gyűjtés.

Április 22-e  1970-től a Föld napja, az ötletet John McConnell vetette fel 1969-ben egy UNESCO konferencián. Ettől kezdve minden évben különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.