Bolhapiacot szervez az RMDSZ Szamosújvári Szervezete

Május 20-án 9 órától veszi kezdetét a harmadik kiárusítás Szamosújváron az örmény templom előtti téren, amelyet ismét a szamosújvári RMDSZ szervez. „Bár az első évben kizárólag a gyerekes anyukáknak szerveztük a kiárusítást, már a tavaly és az idén is úgy döntöttünk, hogy bárki jelentkezhet árusnak” – mondta Rotár Izabella, az RMDSZ Szamosújvári Szervezetének elnöke.

Az előző évhez hasonlóan most is bárki részt vehet a kiárusításban, helyet május 15-ig lehet foglalni a Rotár Izabellánnal, az RMDSZ Szamosújvári Szervezetének elnökénél, illetve Liszicsán Enikőnél, az RMDSZ Szamosújvári Nőszervezetéért felelős alelnöknél.

„Közösségünk igényeinek következtében kezdtük el megszervezni ezt a Börzét. A legtöbb városban lehetőség nyílik arra, hogy a lakosok bolhapiacokon adjanak túl a már számukra fölösleges dolgokon, sajnos ez a lehetőség Szamosújváron nem adódott meg, így úgy gondoltuk, hogy minden évben szervezünk egy ilyen jellegű kiárusítást. Az esemény elsősorban a magyar közösségnek szól. Bárki foglalhat helyet díjmentesen, viszont  helyek száma korlátozott, ugyanis 15 asztal kihelyezésére van lehetőségünk” – ismertette Rotár Izabella.

 Az elnök elmondta, minden évben az esemény időpontját és helyszínét, olyan napra, illetve helyre próbálják kitűzni, amikor más nagyobb rendezvény is van a városban, mert akkor inkább megmozdulnak a lakosok. Idén a Kolozs megyei termékek vásárának egyik napjára esett a  választás.

„Kellemes tapasztalat az, amikor azt látom, hogy a magyar közösség tagjai egymásközt csereberélnek, társalognak és kifejezetten jó hangulatban töltik el a napot a kiárusítás keretén belül. Ilyenkor tudatosul bennem, hogy mennyire fontos az a munka, amelyet az RMDSZ-en belül a közösségépítésre áldozunk” – nyilatkozta az RMDSZ Szamosújvári Szervezetének elnöke.