A Tetarom I-es ipari parka költözik a Clujana cipőgyár

„Hitelezői minőségben élünk a törvény adta lehetőséggel és megvásároljuk a Clujana cipőgyár tulajdonában levő Május 1. téri épületeket, amelyeknek becsült értéke 22 millió lej” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke.

Ezt követően a kolozsvári cipőgyár 2019 tavaszán a Tetarom I-es ipari parkba költözik, a megüresedett inganatlokba a megyei szakapparátus archívumát költöztetik át, valamint a helyi katonai parancsnokság, a Transilvania Állami Filharmónia és a Kolozs Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ számára alakítanak ki helységeket, valamint az ingatlanok hatékony kihasználása érdekében előmegvalósíthatósági tanulmány alapján döntenek majd a  fejlesztési potenciállal bíró iparterületfejlesztés további lehetőségeiről.

A 378 alkalmazotatt számláló, országos márkanévvé kinővő gyár 18 millió lejes adósságot halmozott fel, az ingatlanok értékesítésének köszönhetően ezt fedezni tudják, a fennmaradó 1 millió eurós összegből megvalósul az üzem áttelepítése a Tetarom I-es ipari parkba.