2,3 millió lejt hagytak jóvá Kolozs megyei településeknek

A jövedelemadóból származó, a megyei önkormányzatnak jutó pénzösszeg újabb leosztásáról döntött a Kolozs Megyei Tanács képviselő-testülete a települések számára. Az összegeket elmaradások törlesztésére, helyi fejlesztési és infrastrukturális programok társfinanszírozásra költhetik.

Kalotaszentkirálynak 47, Tordaszentlászlónak 43, Bálványosváraljának 42, Magyarszovátnak 44, Búzának 42, Körösfőnek 44, Tordaszentmihálynak 44, Várfalvának 44, Széknek 41 ezer lejt hagytak jóvá. Aranyosgyéres 100, Dés, Szamosújvár és Torda 41, Bánffyhunyad 50, Egeres 32,4, Bonchida, Magyarkapus, Harasztos, Magyargorbó, Ördöngösfüzes és Tordatúr 31,4 Szászfenes 28, Gyalu 23,5, Kisbács, Erdőfelek 20,5, Aranyosegerbegy 22,5 ezer lejt kapott.

„Idén már három alkalommal is pluszforrásokat ítéltünk meg önkormányzatoknak, a leosztásnál a települések igénylése alapján dönttöttük el a támogatások mér­tékét. A kapott összegeknek mindenhol megvan a helye, hiszen ahány önkormányzat, annyiféle probléma vagy éppen feladat finanszírozására igényelt plusztámogatást” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke