175 csomagot osztott ki a Mikulás Bánffyhunyadon

December 5-én Bánffyhunyadra is ellátogatott a Mikulás, ahol 163 óvodás és kisiskolás gyereket örvendeztetett meg, valamint a Kalotaszegi Magyar Napok 12 lelkes önkéntesének is egy kis figyelmességgel köszönte meg a munkáját.

A helyi művelődési házban több mint 400-an gyűltek össze a Bánffyhunyadi Művelődési Egyesület és a helyi RMDSZ által szervezett Mikulásváró ünnepségre. Az eseményt a tiszteletes úr köszöntője nyitotta meg, majd Buzás-Fekete Mária, Bánffyhunyad RMDSZ-es alpolgármestere üdvözölte a jelenlévőket. „A tavaly adományokból szerveztük meg ezt az ünnepséget, míg idén a Bánffyhunyadi Művelődési Egyesület segítségével külön forrást teremtettünk a gyerekek megörvendeztetésére. 2019-ben Bánffyhunyadon a gyerekek kerültek a tevékenységeink középpontjába, elkezdődött a bölcsőde és a óvoda építése, beindítottuk az iskola utáni foglalkozást, a Kalotaszegi Magyar Napokon több gyerekfoglalkozásra is vártuk a város és a térség kisebbeit, és  ma is számukra szerveztük meg ezt az eseményt. Reméljük a 2020-ban is folytatjuk az elkezdett projektjeinket, hisz a gyerekeink, unokáink jelentik a városunk és a közösségünk fennmaradását” – mondta el köszöntőjében az alpolgármester.

A télapó tiszteletére a különböző óvodai és iskolai csoportok egy-egy rövid előadással készültek, majd egy nagy közös versmondással is kedveskedtek az egybegyűlteknek és a Mikulásnak is.

Az ünnepség a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósulhatott meg.