12,5 millió lejjel növelte a Kolozs megyei önkormányzat a megyei utak 2019-es karbantartási programjának költségvetését

Erre az évre 61 millió lejt ütemezett elő az önkormányzat a megyei utak karbantartására és korszerűsítésére a költségvetésben, de a KIAT céggel való szerződésbontást követően több útszakaszon sürgős útjavítási munkálatokat kellett eszközölni, amelyek plusz költségeket tettek szükségessé.

A költségvetés-kiigazítás keretében jóváhagyott 12,5 millió lejes összeget a Magyarlóna-Tordaszentlászló-Kisbánya-Borév-Fehér megye határa, Aranyosegerbegy-Fráta-Mócs, Gyalu-Hidegszamos-Havasnagyfalu útszakaszokon elvégzett karbantatási munkálatokra fordítják.

„Minden lehetőséget meg kell ragadnunk az 1200 kilométernyi megyei úthálozat bővítésére és korszerűsítésére, ezért arra törekszünk, hogy minél több úton végezzünk felújtási, javítási ás karbantartási munkálatokat, a prioritások és költségvetés függvényében. Sajnos bizonyos cégek a sok munka, a hiányzó szakképzett munkaerő miatt nem tudják tartani a kivitelezési határidőket, és ezáltal a megyei önkormányzatot is nehéz helyzetbe hozzák, hiszen számos, a helyiek és a megye számára is fontos útjavítási beruházás elakad, vagy jelentős késéssel valósul csak meg” – nyilatkozta Vákár István,  a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

A 2019-es útjavítási programban szereplő fontosabb szakaszok: