Új felszerelésekkel gazdagodott a magyarfenesi és tordaszentlászlói kultúrotthon

„2017-ben sor került a magyarfenesi és tordaszentlászlói kultúrotthonok modernizálására. Európai uniós támogatásnak köszönhetően új hang- és fénytechnikai felszereléssel gazdagodott a két település kultúrotthona. A beruházás költsége 500 ezer euró volt.” – tudtuk meg Asztalos Istvántól, Tordaszentlászló község alpolgármesterétől.

Az alpolgármester hozzátette, a kultúrotthonokat önkormányzati pénzből újították fel az elmúlt években, a mostani felszerelések segíteni fogják a közösségi programokat, így színvonalasabb rendezvényeket is megszervezhetnek a jövőben.

Múlthéten egyeztették a 2018-as önkormányzati költségvetés tételeit a tanácsülésen. A döntés értelmében, ebben az évben is sor kerül nagyobb beruházásokra. „Terveink szerint európai uniós projekttel szeretnénk Magyarlétán és Románlétán megoldani a csatornázást. Ugyanakkor szeretnénk a villanyhálózatot modernizálni. Van még olyan községi útszakasz, amit nem sikerült még felújítani, így 2018-ra terveink között van, hogy az elmaradt szakaszokat rehabilitáljuk” – mondta el Tamás Gebe András polgármester.Photo:http://www.taracalatei.ro/atractii/biserica-reformata-din-savadisla/