Hírek / RMDSZ Kolozs megyei szervezet

Karácsonyi koncertet tartanak Tordaszentmihályon

December 15-én, szombaton karácsonyi koncertet szerveznek Tordaszentmihályon, ahol a fellépnek a település román és magyar néptánccsoportjai, illetve kórusai.

Tovább

Jelentős fejlesztéssel tovább bővül a kolozsvári nemzetközi repülőtér

Két új beszállókaput adtak át a kolozsvári repülőtéren, amelyekre az utasok számának igen jelentős növekedése miatt volt szükség. Az új létesítmény ezerszáz négyzetméterrel növeli meg az indulási terminál belső területét. A két új beszállókapu kialakításával 75 százalékkal tudják növelni a nemzetközi utasfelvétel kapacitását, amely így eléri az évi 900 ezer személyt.

Tovább

Közel 16,5 millió lejt osztottak le a településeknek a Kolozs Megyei Tanács rendkívüli ülésén

Ezúttal azt a 16,5 millió lejt osztotta el a Kolozs megyei önkormányzat a települések között, amelyet a jövedelemadóból utalt vissza nemrég a kormány a megyének.

Tovább

December 15-ig lehet pályázni mobil vágóhídakra

A vidéki beruházásokat finanszírozó ügynökségnél (AFIR) december 15-ig lehet leadni a pályázati kérelmet a mobil vágóhídakra. A felhívásra állattenyésztéssel foglalkozó szövetségek, egyéni termelők, magánszemélyek, illetve kis- és középvállalatok adhatják le a támogatási kérelmüket.

Tovább

Kisbácsba is érkezik a Mikulás

Az RMDSZ kisbácsi szervezete Mikulásváró ünnepséget szervez, december 5-én 18 órától a kisbácsi Ifjúsági Házban. Az előző évekhez hasonlóan idén is várják az óvodás és kisiskolás gyerekeket az ünnepségre, ahol lehetőségük nyílik arra is, hogy egy-egy verssel vagy énekkel kedveskedjenek a Mikulásnak.

Tovább

Események