Hírek / RMDSZ Kolozs megyei szervezet

Negyedik alkalommal szervezik meg a Kalotaszegi Gyermekek Néptánctalálkozóját Magyarlónán

November 17-én már negyedik alkalommal szervezik meg Magyarlónán a Kalotaszegi Gyermekek Néptánctalálkozóját. Az esemény Szent Márton-napi mécses felvonulással kezdődik, a program 19 órától a néptánccsoportok előadásaival folytatódik a helyi kultúrotthonban.

Tovább

November 14. a diabétesz világnapja - riasztó statisztikákat közölt az 5. osztályos kolozsvári diákokról a Medicover Egyesület

Felmérésük szerint Kolozsváron 10-ből 3 gyerek veszélyeztetett. 45 iskola vett részt abban az önkormányzat által támogatott programban, amelyet a Medicover Egyesület bonyolított le Kolozsváron a 2018-2019-es tanévben, az 5. osztályos gyerekek körében. Az ȋnCerc elnevezésű program célja a 2-es típusú cukorbetegség megelőzése.

Tovább

Háromezerrel több szavazat Kelemen Hunorra Kolozs megyében

Lejárt az államelnöki választás első fordulója. Kelemen Hunor közel 28 ezer szavazatot kapott a Kolozs megyei magyaroktól, ez háromezer szavazattal több mint 2014-ben. A megyei adatokat Csoma Botond képviselő, a Kolozs megyei RMDSZ elnöke, valamint Antal Géza ügyvezető elnök ismertette ma sajtótájékoztatón.

Tovább

Elkezdődhet a Kozmutza Flóra és a bánffyhunyadi speciális iskola épületeinek felújítása

A Kolozs megyei önkormányzat aláírta a Kozmutza Flóra Speciális Hallássérültek Iskolájának, illetve a Bánffyhunyadi Speciális Gimnázium épületeinek és felszerelésének korszerűsítésére vonatkozó finanszírozási szerződéseket. A két uniós forrásokból megvalósuló projekt értéke összesen 11,6 millió lej, az önkormányzat hozzájárulása pedig 5,9 millió lej.

Tovább

12,5 millió lejjel növelte a Kolozs megyei önkormányzat a megyei utak 2019-es karbantartási programjának költségvetését

Erre az évre 61 millió lejt ütemezett elő az önkormányzat a megyei utak karbantartására és korszerűsítésére a költségvetésben, de a KIAT céggel való szerződésbontást követően több útszakaszon sürgős útjavítási munkálatokat kellett eszközölni, amelyek plusz költségeket tettek szükségessé.

Tovább

Események