Hírek / RMDSZ Kolozs megyei szervezet

Megújul az N forgalmi csomópont

Hétfőn kezdődtek el az N csomópont felújítási munkálatai. A Monostor és a Donát negyedeket összekötő többszintes átkelő Kolozsvár egyik legfontosabb kapuja, amely révén Nagyvárad irányából közelíthető meg a város. Az infrastrukturális felújítások mellett környezeti felújítás is történik, az átkelő felső szintjén megújul az útburkolat, az útszegély, a vízelvezető rendszer és a járda. Az átkelő homlokzata modern, alumínium burkolatot kap, amelyet egy vasbetonba ágyazott fémszerkezet tart.

Tovább

Kerékpárutakat építhetnek Kalotaszegen

Kedvezően döntött a szenátus az RMDSZ javaslatról, amelynek értelmében a kalotaszegi önkormányzatok – Bánffyhunyad, Kalotaszentkirály és Kiskalota – tulajdonába helyezik át a helyi, egykori vasútvonal területét. A vasúti nyomvonalra kerékpárút épül.

Tovább

Kulturális programok az aranyosegerbegyi magyarok számára

Kulturális programot szervez az RMDSZ aranyosegerbegyi szervezete a gyerekek és a felnőttek számára is. Február 25-én a Puck Bábszínház Jancsi és Juliska előadását tekinthetik meg az óvodások, illetve az elemi osztályosok, míg február 28-án a Kolozsvári Magyar Operában a Boldogasszony Lovagja című vígoperára látogatnak el a falu magyar lakosai.

Tovább

Fontos a körösfői önkormányzat számára a lakosok véleménye

Idén is megtartották a falugyűlést Nyárszón, amelyre minden évben sort kerít a Polgármesteri Hivatal a helyi RMDSZ szervezettel közösen. A február 17-én tartott találkozón a tavaly elért eredményekről, illetve a 2019-es tervekről számoltak be.

Tovább

Harmadik alkalommal szervezik meg a Kolozs Megyei Agrárfórumot

Idén harmadik alkalommal szervezi meg a Kolozsi Gazdakör közösen a Kolozs Megyei Gazdák Egyesületével (KMGE) az Agrárfórumot, amelyet február 22-23-án tartanak Kolozson.

Tovább

Események