Hírek / RMDSZ Kolozs megyei szervezet

Lecserélik a hibás helységnévtáblát Magyarlónán

Két hónap után ismét kikerült a kétnyelvű helységnévtábla Magyarlóna bejáratához, ám a megszokott név helyett a Szászlóna feliratot viseli a kihelyezett jelzés.

Tovább

XIII. Csipkebogyó-fesztivál Kalotaszentkirályon

„Október 19-20-a között tizenharmadik alkalommal szervezzük meg a Csipkebogyó fesztivált. Az esemény már hozzátartozik a falu életéhez, ugyanis egyre többen kötik össze a település nevét a fesztivállal. Az esemény összeállítása során mindig megpróbálunk eleget tenni a falubeliek igényeinek, így a hagyományőrző és kulturális műsorok sem hiányoznak a programválasztékból” – nyilatkozta Póka András György, Kalotaszentkirály RMDSZ-es polgármester.

Tovább

Meghosszabbították a hitelmegállapodás lehívhatósági határidejét

A Kolozs Megyei Tanács mai rendkívüli ülésén megszavazták a 2016-ben megkötött, 225 millió lej értékű hitelmegállapodás lehívhatósági határidejének meghosszabbítását egy évvel, azaz 2020 végéig.

Tovább

Újabb kórházfejlesztéseket valósítana meg uniós forrásból a Kolozs Megyei Tanács

A mai rendkívüli önkormányzati ülésen, a Kolozs Megyei Tanács jóváhagyta a kolozsvári rehabilitációs kórház, valamint a járványkórház járóbeteg-rendelőinek korszerűsítését, bővítését és felszerelését célzó uniós pályázatokat és azok gazdasági-műszaki mutatóit.

Tovább

5,6 millió eurót kap Kolozsvár az EU-tól városfejlesztésre

5,6 millió euró vissza nem térítendő támogatást nyert Kolozsvár az Európai Bizottság Urban Innovation Actions programja keretében, első városként Kelet-Európában.

Tovább

Események