Hírek / RMDSZ Kolozs megyei szervezet

Csoma Botond a 11. Transzatlanti Parlamenti Csoport Konferenciáján

Csoma Botond az RMDSZ megbízottjaként vett részt az Amerikai Egyesült Államokban megszervezett 11. Transzatlanti Parlamenti Csoport Konferenciáján, amelyre Washingtonban került sor július 9-12-e között. A tanácskozás célja az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió kapcsolatára vonatkozó kérdések tisztázása volt figyelembe véve a Brexitet, ugyanakkor biztonsági kérdések is terítékre kerültek, főleg a védelmi költségek mértékét illetően – tájékoztatott a képviselő.

Tovább

Kolozsvári sofőr oktatókkal találkoztak az RMDSZ képviselői

Kedden délután a Szentegyház utcai ügyintéző irodában került sor arra a beszélgetésre, melynek keretén belül Benedek Zakariás és Bende Sándor parlamenti képviselők kolozsvári sofőr oktatókkal találkoztak. Az egyeztetés témája a közlekedési törvények közelgő módosításának előkészítése volt.

Tovább

Csoma Botond: A kalotaszegi identitás alapeleme a népviselet

"A népművészet kéz a kézben jár az identitásunkkal. Kalotaszeg páratlan hagyományai, melyet Gyarmathy Zsigáné és Kós Károly már több mint 100 éve újra felfedeztek, elengedhetetlen szerepet játszottak abban, hogy mind a mai napig erős magyar közösség él ebben a régióban. A Kalotaszegi Magyar Napok eseménysorozata biztosítja, hogy ezek a hagyományok, a kalotaszegi identitás fontos elemei tovább éljenek.” – nyilatkozta vasárnap délután Csoma Botond, parlamenti képviselő. Az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke a Kalotaszegi Magyar Napok népviseleti mustráján köszöntötte a résztvevőket.

Tovább

Rajtol a 2018-as Részvételi Költségvetés

Ma indul a Részvételi Költségvetés 2018-as kiadása, amely lehetőséget nyújt a Kolozsváron lakó, dolgozó vagy tanuló, nagykorú személyeknek, hogy beleszóljanak a helyi döntéshozatalba, alakítsák közös ügyeinket, és segítsenek az önkormányzatnak eldönteni, mire költse el a város költségvetésének egy részét. - tájékoztatott Oláh Emese alpolgármester sajtóirodája.

Tovább

Van jövő Kalotaszegen! – az RMDSZ fejlesztené a régió közösségeit

„Nekünk az a feladatunk, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel támogassuk a kalotaszegi embereket. A mai beszélgetés számos olyan feladatra rávilágított, amely meghatározó szerepet ad az RMDSZ képviselői, polgármesterei, tanácsosai számára. A feladatot felvállaljuk és közösen építjük tovább Kalotaszeget. Ehhez viszont szükségünk van az itt jelenlévőkre és valamennyi kalotaszegi magyar emberre.” – mondta el Antal Géza ma Bánffyhunyadon, a „Kalotaszeg jövője” kerekasztal beszélgetésen. Az ügyvezető elnök hozzátette, az RMDSZ kész arra, hogy egy szakértők által kialakított stratégiát a településvezetők és helyi tanácsosok segítségével gyakorlatba ültessen, annak érdekében, hogy a Kalotaszegi régió megerősödjön, versenyképessé váljon.

Tovább

Események