Hírek / RMDSZ Kolozs megyei szervezet

Felújítják a Tordai-hasadékhoz vezető megyei utat

Karbantartási munkálatokat végez a Kolozs Megyei Tanács a 103G jelzésű úton. A Tordaszentmihály – Mészkő – Tordai-hasadék útszakaszra új aszfalt réteget húznak, a kedvező időjárási viszonyok miatt a felújítás gyors tempóban halad.

Tovább

Csoma Botond: vannak törvénysértésre utaló jelek a SRI tevékenységében

A Román Hírszerző Szolgálatot (SRI) felügyelő parlamenti bizottságban vannak olyan vélemények, miszerint a közigazgatási bírósághoz kellene fordulni a SRI és az ügyészségek közötti titkos megállapodások törvényességének vagy törvénytelenségének megállapítása érdekében, és ha ezek törvénytelennek bizonyulnak, akkor hivatali visszaélés címén büntető-fejlentést kell tenni azok ellen, akik ezeket a dokumentumokat aláírták – jelentette ki csütörtökön Csoma Botond RMDSZ-képviselő az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) „Mérlegen” című műsorában. A SRI-t felügyelő parlamenti bizottság titkára a nagy vihart kavaró titkos megállapodások hátteréről, a bizottság vizsgálatairól és a titkosszolgálatok kapcsán felmerült „magyar ügyekről” beszélt az ETV politikai-közéleti vitaműsorában.

Tovább

Tegnaptól lehet jelentkezni az Anyó nyári óvódába

Az RMDSZ Kolozs megyei Nőszervezete idén is útjára indítja a Nyári óvoda programot, amelyre tegnaptól lehet jelentkezni a Facebook oldalon megadott linken, jelentette be Fekete Emőke elnök a tegnapi sajtótájékoztatón. Idén a nyári szünet ideje alatt július 2. – augusztus 24-ike között kilenc helyszínen lesz megszervezve a gyerekfoglalkozás, összesen 22 óvónő és két önkéntes óvónő kapcsolódott be a programba.

Tovább

Horváth Anna: továbbra is prioritás a bölcsődék és óvodák fejlesztése!

„Az RMDSZ szempontjából a gyermekvállalás kérdésében - különösen a nagyvárosokban - kulcsfontosságú a megfelelő körülmények között működtetett óvodai és bölcsődei hálózat folyamatos fejlesztése” - nyilatkozta Horváth Anna önkormányzati képviselő azt követően, hogy a városi tanács hétfőn arról döntött, hogy korszerűsítési munkálatokat végez óvodák esetében.

Tovább

Elköltözik az Augustin Bena Zeneiskola

Új épületbe költözhet a kolozsvári Augustin Bena Zeneiskola – döntött május 14-én a kolozsvári városi tanács.

Tovább

Események