Hírek / RMDSZ Kolozs megyei szervezet

Negyedik alkalommal szervezik meg az Erdélyi Amatőr Színjátszó Fesztivált Magyarfenesen

Ma kezdődik az Erdélyi Amatőr Színjátszó Fesztivál, amelyet a Magyarfenesi Stúdiószínpad szervez. Az esemény alkalmával 6 társulat produkcióját nézhetik meg az érdeklődők szeptember 13-15-e között.

Tovább

Új tömegközlekedési szabályzat lép érvénybe

Új tömegközlekedési szabályzatot szavazott meg szeptemberi ülésén a kolozsvári tanácsosi testület. Például ezentúl tilos lesz hangos telefonbeszélgetéseket folytatni a tömegközlekedési eszközökön, vagy olyan ruházatban felszállni, amely összekoszolhatja azokat.

Tovább

Új Szamos-híddal gazdagodik Kolozsvár

Új híd épül a Szamoson, amely a Kajántói/Oaşului és a Szent László/Răsăritului utat köti össze. A 58 méter hosszú és 26 méter széles híd az autósávok mellett, mindkét irányban járdát és biciklisávot is magába foglal. A járdákat 1,65 méter, a biciklisávokat 2 méter szélesre tervezték.

Tovább

Hatékony a romos házakra kirótt többletadó

Négy felújított ingatlan esetében szünteti meg az 500%-os adót az önkormányzat. 2020-ban már nem kell többletadót fizetniük a Ferenc József/Horea 50., a Hosszú/Ploieşti utca 31., és a Deák Ferenc/B-dul Eroilor utca 1. és 49. szám alatt lakó tulajdonosoknak.

Tovább

161 kisiskolás számára indul délutáni foglalkozás

Mától, szeptember 9-től, Kolozs megyében három iskolában indul délutáni foglalkozás, amelyben 8 tanítónővel 161 magyar kisiskolás vesz részt. A dési 1-es Általános iskolában és a tordai Jósika Miklós Elméleti Líceumban 40-40 elemi osztályos, míg a bánffyhunyadi Vlegyásza Szakképző Líceumban 80 gyermek jár majd iskola utáni foglalkozásra a 2019-2020-as tanév alatt.

Tovább

Események