Hírek / RMDSZ Kolozs megyei szervezet

Aktív nyugdíjasok Gyaluban

Tegnap tartotta az idei év első találkozóját a gyalui nyugdíjas klub, amelynek mostani témája az újévi köszöntők voltak. A helyi nyugdíjasok nem csak a szórakozásra gondolnak, hanem különböző szociális tevékenységeket is támogatnak.

Tovább

Mátyás király születésnapja témában hirdet rajz és fogalmazás pályázatot az RMDSZ Kolozs megyei szervezete

A Mathias Rex egyesülettel közösen, idén is meghirdeti az elemi, valamint középiskolásoknak szánt rajz és fogalmazás pályázatát az RMDSZ Kolozs megyei szervezete. Az előző évekhez híven, az 0-4-ik osztályosok rajzzal, az 5-8-ik osztályos tanulók fogalmazással jelentkezhetnek versenyre. Az idei téma Mátyás király születésnapja.

Tovább

Megmarad az összes magyar osztály Kolozs megyében a 2020-2021-es tanévben is

A Kolozs Megyei Főtanfelügyelőség mai vezetőtanácsi ülésén jóváhagyták, hogy minden magyar osztály, amely a 2019-2020-as tanévben elindult, a következő iskolai évben is tovább működjön. Jó hír, hogy jövőtől a Waldorf Iskolában egy magyar tagozatos kilencedik osztály, valamint az Onisifor Ghibu Elméleti Líceumban egy magyar előkészítő osztály is indul majd.

Tovább

Idén is ingyen utazhatnak a hallgatók és a hátrányos helyzetű gyerekek

Pénteki ülésén 65 ezer lejt különített el Kolozsvár önkormányzata a Pataréten, a Szopor kolóniában és a Szénafüvek közelében élő, hátrányos helyzetű gyerekek iskolába való szállítási költségeinek fedezésére. A pénz a januári és februári szállítási költségek kifizetésére elegendő. A pataréti gyerekek szállítására 34 ezer, a Szénafüvek környékén élő gyerekek szállítására 25 ezer, a Szopor kolónián élő gyerekek utaztatására pedig 6 ezer lejt különít el az önkormányzat.

Tovább

Közvitára bocsátották Kolozsvár 2020-as költségvetését

Közvitára bocsátotta Kolozsvár önkormányzata a város idei költségvetésének tervezetét. Az idei költségvetés összege 353.237.996 euró, 7,39%-kal több, mint 2019-ben.

Tovább

Események