Új elnökkel büszkélkedhet az RMDSZ tordai szervezete

A tordai magyarok új elnököt választottak az RMDSZ helyi szervezetének élére. A közgyűlésen közel 100 tordai magyar vett részt.

Ma este tisztújítás volt az RMDSZ tordai szervezetében. A régi elnök, Ádámosy Klára, beszámolójában nagy hangsúlyt fektetett a szervezet számos megvalósítására. Ugyancsak említést tett, hogy a szervezetre ráfér a fiatalítás és ebből a meggondolásból ő nem vállal több mandátumot a szervezet élén. A közgyűlés Csép Leyllát választotta meg a szervezet élére Sipos Árpád elnökjelölttel szemben. Az elnökjelöltek által bemutatott programban szerepelt a helyi civil és egyházi szervezetekkel való jobb együttműködés a magyarok érdekeinek jobb képviselete érdekében, egy állandó iroda fenntartása, amelyik mindenki számára elérhető lenne.

A közgyűlésen az RMDSZ Kolozs megyei szervezete részéről Csoma Botond, a Kolozs megyei RMDSZ elnöke és ifj. Deák Ferenc, a Kolozs megyei RMDSZ ügyvezető elnöke vett részt. A megyei szervezet elnöke beszédében méltatta az idei év fontosságát: „Olyan hiteles jelöltekre van szükség a 2016-os helyhatósági választásokon, akiknek sem a múltjukkal, sem a jelenükkel sem a jövőjükkel nincs semmilyen kétely. Olyan személyekre van szükség, akiknek a közösségi érdek, a hitelesség az értékrendjük meghatározó jelleme.” – mondta Csoma Botond.

A közgyűlésen a tisztségben levő tanácsosok megtartották 4 éves tevékenységüket is, ahol nagyon sok megvalósítást említettek meg, mint például a magyar iskolának nyújtott támogatás, a Tordai Magyar Napok. Ugyancsak megválasztásra került a Torda városi szervezet választmánya, amely a következő személyekből tevődik össze: Szedilek Lenke, Tordai Jenő, Józan Erzsébet, Jakab Gizella, Nagy Endre, Ádámosy Klára, Székely István, Józsa Lajos, Nagy Zsófia, Kis Melinda, Sipos Árpád, Demeter Ilona, Józan Lóránd István és Székely Imola. Az újonnan megválasztott választmány célul tűzte ki magának az önkormányzati jelenlét megerősítését a helyi tanácsban, a fiatalok bevonását a szervezet tevékenységeibe és a közösségi események továbbbővítését, amelyekkel gazdagabbá és színesebbé tennék a helyi kulturális életet.