Vákár Istvánt javasolja Kolozs Megyei Tanács alelnöknek a Kolozs megyei RMDSZ a következő mandátumra is

Az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének Megyei Állandó Tanácsának mai határozata értelmében, a megyei szervezet Vákár Istvánt javasolja Megyei Tanács alelnökének az elkövetkező időszakra is.

Az RMDSZ Kolozs megyei szervezet Vákár Istvánt a Kolozs megyei tanács alelnökét javasolja  továbbra is az alelnöki tisztségre, a 2016-os helyhatósági választások után. A Kolozs megyei szervezet fontosnak tartja, hogy egy olyan személy töltse be ezt a tisztséget, akinek tapasztalata van és az elmúlt időszakban bebizonyította, hogy rátermett erre a feladatra.

Csoma Botond, a Kolozs megyei RMDSZ elnöke elmondta: „Vákár István az elmúlt 4 évben, úgy elnökként, mint alelnökként jól végezte hivatali teendőit, hatékonyan lépett fel a közösségi érdekérvényesítés terén, ezért támogatjuk erre a tisztségre.”

 Ifj. Deák Ferenc, a Kolozs megyei RMDSZ ügyvezető elnöke kiemelte: „Fontosnak tartottam, hogy egy olyan személyt javasoljak erre a tisztségre, aki az elmúlt időszakban bebizonyította, hogy eredményeket tud felmutatni úgy alelnökként, mint elnökként is. Örvendek, hogy a Megyei Állandó Tanács javaslatomat elfogadta és megerősítette, hogy Vákár István a legmegfelelőbb személy erre a tisztségre. Az MKT döntés értelmében Vákár Istvánt a második hely illeti meg, de mivel ő az a személy aki ennek a csapatnak a vezetője kell legyen, átadom neki a listavezetői helyet és én a megyei tanácsosi lista második helyét foglalom majd el.”