Fergeteges volt a hangulat a Kolozs megyei szüreti bálon

Több mint 1 500 ember vett részt a Bojtorján koncerten a Kolozs megyei Szüreti bálon, október 17-én.

Harmadik alkalommal szervezte meg a Kolozs megyei Ifjúsági Fórum (MIÉRT tagszervezet) és a Kolozs megyei RMDSZ a Kolozs megyei szüreti bált. Több év kihagyás után 2013-ban újragondolt koncepcióban próbálták tovább vinni a hagyományt. Idén is nagyon színes programmal várták a résztvevőket. A hagyományos hangulatot Kolozs megyei tánccsoportok fellépései teremtette meg jellegzetes szüreti koreográfiákkal. A Kisbácsi Hagyományörző Néptánccsoport rendkívüli műsorral készült. A 25 éves múlttal rendelkező tánccsoport összegyűjtöttete a régi táncosait és a jelenlegi táncosokkal közösen szüreti tánccal nyitották meg a bált.

Kisbácsiakat követően köszöntötte a közönséget Csoma Botond, a Kolozs megyei RMDSZ elnöke, Horváth Anna Kolozsvár városi RMDSZ elnöke, Vákár István a Kolozs megyei Tanács alelnöke, illetve Antal Géza, KIFOR elnök, a Szüreti bál főszervezője. A köszöntők után a körösfői Riszegvirág Hagyományörző Néptánccsoport került a nézők figyelmének a középpontjába. Ők kalotaszegi és román táncokat mutattak be.

A Bojtorján együttes előtt az Operett Group Projekt ismert operett dalokkal tette még színesebbé az előadások sorozatát, kiváló alapozása volt az estének. Az együttes tagjai nem csupán hangukkal, hanem előadásmódjukkal nyűgözték le a közönséget. A Kolozsvári Magyar Állami Opera színművészeit követte az est fénypontja: a Bojtorján együttes.  A fergeteges koncert után Deák Albi és csapata tovább fokozta a hangulatot és hajnalaig tartott a bál.

Kolozs megye apraja-nagyja jól érezte magát, hisz a kisebb résztvevők a gyereksarokban különböző kézimunkákkal és játékokkal tölthették el idejüket, amíg a szülők a bál kellemes, családias és egyben pezsgő hangulatát élvezték.

A rendezvényt a KIFOR és a Kolozs megyei RMDSZ közösen szervezte. A bál alatt 36 önkéntes tevékenykedett annak érdekében, hogy a bál hangulata felejthetetlen és az események gördülékenyen zajlódjanak.