Közös Megyei Tanácsosi lista az MPP-vel

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Kolozs megyei szervezete és a Magyar Polgári Párt Kolozs megyei szervezet közös megyei tanácsosi listát indít Kolozs megyében.

Ma közös sajtótájékoztatót tartott Csoma Botond az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke és Kaizer Róbert az MPP Kolozs megyei szervezetének elnöke. A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy Kolozs megyében közös megyei tanácsosi listát indítanak. A tanácsosi listán a hatodik helyet kapja meg a Magyar Polgári Párt.

“2012-ben 114 szavazaton múlt, hogy nem kaptuk meg a hatodik mandátumot. Úgy gondoljuk, hogy egy ilyenszerű összefogással és mozgósítással összejöhet a hatodik mandátum is”- mondta Csoma Botond, Kolozs megyei RMDSZ elnök, a sajtótájékoztatón. Kaizer Róbert véleménye szerint sokkal erősebb frakcióra lenne szüksége a Kolozs megyei magyarságnak és úgy látják, hogy a mandátumok számát megtudnák erősíteni.

A Magyar Polgári Párt gazdasági és demográfiai programcsomaggal járulna hozzá a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Kolozs megyei szervezetének programjához. “Igazán szükség van egy pragmatikus megközelítésre és mindenki látja, hogy óriási különbség van Kolozsvár és a megye többi települése között, ami a gazdasági egzisztenciát jelenti. Amennyiben sikerül egy-két beruházást megvalósítani vidéken, amelyek munkahelyeket teremtenek, akkor esélyünk van arra, hogy itthon maradásra bíztassuk a magyarokat.”- vélekedett a Kolozs megyei RMDSZ elnöke.

 Az elnökök elmondása szerint a megyében vannak olyan települések, ahol helye van a versenynek, de csak olyan településeken, ahol a magyarság nem csorbul, hanem egyre inkább erősödik.

Videó