Rangsorolta megyei tanácsos jelöltjeit a Kolozs megyei RMDSZ

A tegnapi nap folyamán a Kolozs Megyei RMDSZ rangsorolta a megyei tanácsos jelöltjeit. A Megyei Küldöttek Tanácsának tagjai titkos szavazással döntöttek arról, hogy ki milyen helyen szerepeljen a megyei tanácsosi listán. A kialakult sorrend szerint újak és régiek is szerepelnek a befutó helyeken.

Tegnap a Megyei Küldöttek Tanácsa (MKT) rangsorolta azokat a személyeket, akik leadták jelölésüket a Kolozs megyei tanácsosi tisztség betöltésére. Jelölését 10 személy adta le a Kolozs megyei RMDSZ székházában, amelyeket a megyei választási bizottság tagjai jóvá is hagytak. A tegnapi MKT-n 117 leadott érvényes szavazat volt, így eldőlt kik indulnak az első helyeken a megyei tanácsosi listán.

Az első helyen indul ifj. Deák Ferenc a Kolozs megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, a második helyet Vákár István a Kolozs megyei Tanács alelnöke kapta, harmadik helyen Balla Ferenc, bonchidai tanácsos indul. A negyedik helyre Lőrinczi Zoltán került, aki jelenleg is megyei tanácsos, az ötödik helyre az ifjúság jelöltjének, Enyedi Tamásnak szavaztak bizalmat a küldöttek. A hatodik helyen Keizer Róbert az MPP Kolozs megyei elnöke indul, amely a két szervezet közötti együttműködés eredménye.

Az MKT-én részt vette Kovács Péter az RMDSZ ügyvezető elnöke, aki kiemelte, hogy a szolidaritás kell legyen a kulcsszó ebben az időszakban, mivel nem lesz minden településről megyei tanácsos, viszont a megyei tanácsosok minden települést kell képviseljenek a megyében.

Csoma Botond megyei elnök beszámolójában elmondta “Megvédjük a magyar közösséget és visszaadjuk a magyarok biztonságérzetét. Egy cél vezérel minket, hogy erősebb képviseletet biztosítsunk az önkormányzatokban”.