10 személy pályázik megyei tanácsosnak a Kolozs megyei RMDSZ által megszervezett előválasztáson

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Kolozs megyei szervezeténél 2016. március 18-a délután 4 óra volt a határidő a jelölési dokumentáció benyújtására a Kolozs megyei tanácsosi tisztség megpályázása végett. Összesen tíz személy nyújtotta be a pályázati iratcsomót. A megyei előválasztási bizottság mind a 10 személy jelentkezését jóváhagyta.

Megyei tanácsosi tisztségre a következő személyek pályáznak: Balla Ferenc, a Kallós Zoltán Alapítvány igazgatója, Bonchida községi tanácsos, ifj. Deák Ferencz a Kolozs megyei szervezet ügyvezető elnöke, Enyedi Tamás a Sapientia EMTE diákja, Ferencz István a Bálványosváraljai Általános Iskola tanára, megyei tanácsos, a Kolozs megyei RMDSZ alelnöke, Kinizsi Zoltán a Kolozsvári Sportcsarnok RT aligazgatója, Lőrinczi Zoltán megyei tanácsos, pályázati tanácsadó, Okos-Rigó Dénes a kalotaszentkirályi Ady Endre Szórványkollégium tanára, megyei tanácsos, Szász Endre Lóránd ügyvéd, Szőcs Endre a LAM Mikrohitel RT Kolozs megyei fiókjának hitelfelügyelője illetve Vákár István a Kolozs megyei Tanács alelnöke.

A jelöltek rangsorolására 2016. április 8-án kerül sor a Megyei Küldött Tanács ülésén, ahol a tagok szavazata alapján dől el, hogy ki hányadik helyre kerül fel a listára.