Megalakult az RMDSZ pusztakamarási szervezete

Vasárnap délelőtt megalakították az RMDSZ pusztakamarási szervezetét. A közel 80 személyből álló magyar közösség úgy döntött, hogy szükség van egy olyan csapatra, amely az ők érdekeiket és értékeiket képviseli.

Vasárnap délelőtt közvetlenül az istentisztelet után Pusztakamaráson megalakult az RMDSZ helyi szervezete. A szervezet élére Szabó Ferencet választották. Az elnök munkáját Varga János és Székely András alelnökök segítik. Az alakuló gyűlést ifj. Deák Ferenc, a Kolozs megyei RMDSZ ügyvezető elnöke vezette, aki kiemelte, hogy mennyire fontos egy olyan szervezet, aki a magyar közösség érdekeit és értékeit felvállalva képviseli a helyi magyarokat, még akkor is, ha számban kevesen vannak. „A Kolozs megyei RMDSZ célul tűzte ki a 2016-os évre, hogy minden olyan településen ahol magyarok élnek tanácsosi listát indítsunk az idei helyhatósági választásokon. Nagyon nagy öröm, hogy a pusztakamarási magyar közösség fontosnak tartja az önkormányzati jelenlét mellett, hogy az RMDSZ-nek helyi szervezete legyen, aki nemcsak önkormányzati, hanem közösségi szinten is képviseli őket és különböző kulturális eseményeket szervez, amely a helyi magyarság megmaradásához járul hozzá.” – mondta az ügyvezető elnök.

Az alakuló gyűlésen részt vette a puszkamarási polgármester is, aki támogatását fejezte ki az újjonnan megalakult szervezet iránt. Elmondása szerint igenis fontos, hogy a magyar közösség is képviselve legyen úgy a helyi önkormányzatban, mint a mindennapokban és támogatni fogja őket céljaik elérésében.