Hírek / RMDSZ Kolozs megyei szervezet

vissza

Díjazták a Mátyás király udvarában jártam fogalmazás- és rajzpályázatra beérkezett műveket

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Kolozs megyei szervezete, 2016. február 23-án gálaműsor keretén belül díjazta a Mátyás király udvarában jártam fogalmazás- és rajzpályázatra beérkezett műveket. A pályázatra több mint 800 rajz és közel 50 fogalmazás érkezett be Erdély 8 megyéjéből: Szatmár, Máramaros, Szilágy, Bihar, Kolozs, Maros, Hargita, Kovászna.

A fogalmazás- és rajzpályázat zsűrizése nehéz feladat volt, mivel rengeteg színvonalas alkotás érkezett nagyon sokféle stílusban. A rengeteg pályamű a korosztályi sajátosságokon túl egy új látásmódot, megközelítést is magában hordozott. A zsűri nemcsak a rajzolási és fogalmazásbeli technikát értékelte, hanem az egyediséget és az önálló véleményalkotást, a kreativitást is. A pályamunkákat beküldők felkészülését segítő pedagógusokat is értékelte a zsűri, mert láthatóan nagyon alapos és odaadó munkát végeztek, hogy tanítványaiknak bemutatkozási lehetőséget teremtsenek.

A szervezők célul tűzték ki maguknak, hogy jövőben ugyancsak meghirdetik a fogalmazás- és a rajzpályázatot. Minden beküldött rajz megtekinthető a Kolozs megyei RMDSZ Facebook oldalán.


Kapcsolodó anyagok

"Mátyás király udvarában jártam"-fogalmazás- és rajzpályázat díjazottak
letöltés

Videó

Képgaléria

Események